NEVRUZ COŞKUSU

Anasınıfı öğretmenimiz Mühibe Akman Bahadır, öğrencileri ile birlikte Bahar Bayramı (Nevruz) kutladılar. Toprağın uyanışının, baharın gelişinin, kardeşliğin, dostluğun ve dayanışmanın sembolü olan ve geniş bir coğrafyada kutlanan Nevruz, Türk milletinin bahar bayramıdır. Nevruz geleneğinin temeli Ergenekon Destanı'na kadar gider. Ergenekon Türklerin var olma düşüncesinin sembolüdür. Nevruz, Türklerin Ergenekon'dan çıkışının anısına kutlanmıştır. Nevruz Bayramı kutlamalarında yumurtaların tokuşturulması da yaygın görülüyor. Üremeyi ifade eden yumurtalar, bolluk için boyanıyor ve tokuşturuluyor. Ayrıca spor müsabakaları düzenleniyor, evler ve mezarlıklar temizleniyor. Güzel ve temiz kıyafetler giyinilir , misafirlere ikramlar yapılır. Buradan hareketle öğrencilerimiz çim tohumlarını toprakla buluşturdular ve çimden evler yaptılar. Yine bu geleneklere binaen yumurta boyama ve yumurta tokuşturma etkinliğini yaptılar. Bahar bayramı tüm dünyaya huzur getirsin.

Yayın: 07.04.2024 - Güncelleme: 07.04.2024 02:37 - Görüntülenme: 38