Etiket Sonuçları: 23 Nisan

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi okulumuzda da coşkuyla kutlandı. Programımıza Canik Kaymakamı Sayın Vehbi BAKIR, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Zahit KÖSEOĞLU ve velilerimiz katıldılar. Öğrencilerimiz uzun zamandır hazırladıkları gösterilerini güzelce sergilerken, davetliler bu anları ilgiyle izlediler. Millete ulusal egemenliği ve çocuklara bugünü bayram olarak veren başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm silah arkadaşlarına, gazi ve şehitlerimize rahmet ve minnetle.

Ara

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf TEKİN tarafından başlatılan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi", okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

May

Anasınıfı öğretmenleri olarak çocuklarımız mutlu olsun, eğlensin istedik. Çocuklarımızla 23 Nisan pastası kestik, çeşitli müzikli oyunlar oynadık, yarışmalar ve çocuklara yüz boyama etkinlikleri yaptık. Fırıldak ve balonlar hediye ettik. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk bayramını çocuklarımız geönüllerince eğlenerek kutladılar.

Bundan tam 103 yıl önce Kurtuluş Savaşı'nın en çetin zamanlarında açılmıştı Gazi Meclis: Büyük Millet Meclisi. Bir ulusun küllerinden yeniden doğuşunun sancılı günlerinde, "Egemenlik milletindir" şiarıyla yola çıkılarak, ülkenin dört bir yanından gelen vekillerle Ankara'da haykırmıştı o gür sadasını. Ve birlik, beraberlik içerisinde tüm zorluklar aşılarak kurulmuştu yeni devletimiz. Madem egemenlik milletindi artık, o zaman bu özel gün "Ulusal Egemenlik Bayramı" olmalıydı. Bununla da yetinilmeyip, egemenlik olgusu gelecek nesillerimiz olan Atatürk'ün çok sevdiği çocuklara da armağan edilmeli ve ismi artık "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" olmalıydı. Ve bu bayram her yıl çocuklarca, çocukça, coşkuyla kutlanmalıydı. Ve biz de gerekeni yaptık, çocuklarımızla gönüllerince eğlenecekleri bir program hazırladık ve uyguladık. Nice 23 Nisan'larda egemenliği haykırabilmek ümidiyle; Yaşasın 23 Nisan